Dag 1 | Aankomst op Bonaire
Na een dagvlucht land je op Caribisch Bonaire. Op het vliegveld staat een shuttle klaar die je naar de accommodatie brengt waar je in kunt checken en even bij kunt komen van de vlucht.
Dag 2 | Zelfgeboekte accommodatie
Na hopelijk een goede nacht en een ontbijt is het tijd om de huurauto en duikuitrusting op te gaan halen. Je wordt weer bij de accommodatie opgehaald door AB-dive. Nadat de pick-up is opgehaald en vol ligt met duikflessen kunnen jullie een plan maken om te gaan duiken.
Voor de perslucht gaan wij standaard uit van onbeperkt lucht. Er kan ook gekozen worden voor een strippenkaart als je nog niet zeker bent van het aantal duiken dat je wilt gaan maken.
Op Bonaire kun je overal vanaf de kant duiken. Alle duiksteks zijn aangeduid met gele stenen waar de naam van de duikstek op geschilderd staat. In het water zie je dezelfde kleur gele boeien liggen, deze markeren de duikstek in het water voor de boten. Er zijn in totaal 63 gemarkeerde duikstekken op Bonaire, wat je voldoende keus geeft of misschien zelfs keuzestress.
Alle duikstekken liggen in het beschermde Bonaire National Marine Park. Je hebt dan ook een vergunning nodig om hier te mogen duiken, deze is gemakkelijk aan te schaffen op internet via Stinapa Bonaire.
Enkele van de bekendste duikstekken zullen hieronder beschreven worden om een beeld te geven van de gevarieerdheid van het duiken op Bonaire.
Hilma Hooker
Hilma Hooker is het bekendste wrak van Bonaire. In zijn gloriejaren werd Hilma Hooker gebruikt als drugsschip. Het is bewust tot zinken gebracht om als duikwrak te dienen. Het diepste punt ligt op 34 meter. Maar dit wil niet zeggen dat dit wrak alleen geschikt is voor de mensen met een diepduik brevet. Want ook al kun je niet tot het laagste punt gaan, toch is het schitterend en indrukwekkend om een bezoek te brengen aan Hilma Hooker. Hier vindt je veel tarpons die overdag slapen in de romp van het schip.
Salt Pier
Waar je aan de ene kant van de asfaltweg grote bergen ziet met gewonnen zout en aan de andere kant van de weg het blauwe water lonkt onder de pier die gebruikt wordt voor de zoutwinning. Een schitterende duikstek waarbij je een veelheid aan vissen zult vinden bij de pilaren van de pier. Naast de vissen zie je schitterend koraal, anemonen en het kleinere zeeleven.
1000 Steps
Vernoemd naar de trap die je naar beneden leidt, waarna je op een zandstrand uitkomt die je zo het helderblauwe water inleidt om op ontdekking te gaan. Zoals de meeste duikstekken op Bonaire daal je eerst langzaam af over de zandbodem om dan uit te komen bij het schitterende koraal welke trapsgewijs verder naar beneden afdaalt.
Tussen de duiken door en na het duiken heeft de innerlijke mens natuurlijk ook zijn behoeften. In Kralendijk is voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje en zo ook in de vele strandtenten buiten Kralendijk.
Dag 8 | Terugvlucht
Nog een hele dag om te genieten van Bonaire. Een echte aanrader op deze dag is het Washington Slagbaai National Park. Hier kun je volop genieten van de natuur, vogels spotten, waaronder flamingo’s en als je er nog geen genoeg van hebt gekregen snorkelen of zwemmen in de zee. In de avond vlieg je weer terug naar Amsterdam.
Vanaf € 950, - op basis van 2 personen
Deze prijs is berekend bij vertrek tussen 01 augustus en 15 december 2023.
Bij een reis voor twee personen wordt standaard gerekend op een pick-up, type Nissan Navara of Toyota Hilux en vergelijkbaar. Op Bonaire zijn de meeste wegen geasfalteerd. Behalve de verder noordelijk gelegen duiksteks, deze worden bereikt via een goede gravelweg, evenals de wegen in Washington Slagbaai Nationaal Park. De auto is aan te passen zoals onderstaand staat afgebeeld.
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Toyota Hilux
Great Wall Wingle 5
JAC Pick-up
Scuba Safari heeft in januari 2023 besloten te gaan doneren aan Trees for All. Scuba Safari wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld door de uitstoot van CO2 te compenseren en bomen te doneren. Wij zullen voor elke reiziger één boom doneren.
Trees for All plant bomen zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast beschermt ze ook bestaande bossen. Deze organisatie is daarmee al 20 jaar voorvechter van (her)bebossing in de strijd tegen klimaatverandering.
De bomen worden altijd op twee plaatsen geplant: één in Nederland en één in het buitenland. Dat is ook de reden dat je altijd twee bomen tegelijk doneert. Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie in Nederland. Ze beschikt over een CBF-keurmerk en compenseert via duurzame bosprojecten.